Massagepraktijk Relax(ed)

Tijd voor jezelf!

Over mij

 

De masseur

Ik ben Patrice, opgeleid als fysiotherapeut, met bijscholing medical taping , Hot Stone- ,sport- , klassieke massage en zwangerschapsmassage. Tevens heb ik de opleiding verpleegkundige gedaan, waarbij ik jaren ervaring heb met zwangerschappen.

Ik ben mijn eigen praktijk gestart om zo meer aandacht te hebben voor mijn cliënten

 

Massages

Klassieke massage is vooral gericht op ontspanning. U kunt kiezen voor een gedeeltelijke massage bv alleen nek/schouders en rug of een gehele massage dan komen ook armen, benen, borst en buik aan bod. Er wordt gebruikt gemaakt van diverse technieken zoals strijkingen, knedingen etc in combinatie met olie.

 

Hot Stone massage is een massage met warme stenen die het lichaam totaal ontspant. Bij deze massage wordt gewerkt met opgewarmde stenen tot een temperatuur van 45 graden. de warmte afkomstig uit de stenen geeft een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doet ontstaan dat een "stretching effect" heeft op de spieren. de combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid.

Een Hot Stone massage is bij uitstek aangeraden bij aandoeningen als stress, spierproblemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen enz.

Ook bij fibromyalgie en spijsverteringsproblemen kan Hot Stone massage soelaas bieden.

 

Sportmassage is een stevige vorm van massage waarbij knedingen en strijkages worden gebruikt om toegang te krijgen tot de diepere spierlagen. De massage maakt verhard weefsel weer soepel en stimuleert de bloedcirculatie, waarbij tevens de afvalstoffen uit de spieren worden afgevoerd. Via sportmassage kunnen ook triggerpoints( verkrampingen in spieren op microniveau) worden opgespoord en behandeld.

Deze massage is uiteraard geschikt voor sporters, maar niet alleen voor hen. De massage is eveneens bedoeld voor mensen die last hebben van gespannen spieren, stress, hoofdpijn, of die heel actief in het leven staan.

 

Zwangerschapsmassage is een fantastische ervaring en een vorm van massage die zowel ontspannend als energetisch werkt. Er is veel aandacht voor de lichamelijke veranderingen en soms pathologische veranderingen in de zwangerschap. De massage kan verlichting geven bij de normale zwangerschapskwaaltjes. Zwangerschapsmassage kan binnen ieder stadium van de zwangerschap verlichting geven.

Tijdens de eerste drie maanden kan de massage misselijkheid en hoofdpijn verlichten en ertoe bijdragen dat men zich lichamelijk fit voelt.

Tijdens de tweede termijn van de zwangerschap begint het lichaam van de vrouw sterk te veranderen. dit kan gepaard gaan met rugpijn, kramp in de benen, opgezwollen voeten, rekpijnen en slapeloosheid. De zachte massagetechnieken die bij deze massage toegepast worden, zullen voor verlichting zorgen. Voor de buik en onderrug worden daarbij nog eens extra zachte massagetechnieken gebruikt. De diepe ontspanning zorgt ervoor dat lichamelijke klachten verlicht worden. Ook komen er minder stresshormonen vrij waardoor men ook geestelijk tot rust komt.

Vooral ook tijdens de laatste fase van de zwangerschap zijn deze momenten van diepe ontspanning onmisbaar. Op het werk moet alles worden afgerond en thuis moet ook alles in orde zijn voor de komst van de baby. Een behandeling biedt in deze drukke periode de hoognodige verlichting.

Er zijn echter ook contra-indicaties voor massage, bespreekt dit dus altijd van te voren met uw verloskundige of gynaecoloog.

 

De praktijk

1e foto: entree, op de begane grond dus makkelijk toegankelijk.

2e foto: voor het maken van een korte , doch belangrijke intake. Zodat uw klachten goed in beeld zijn en de behandeling daarop kan worden aangepast.

3e foto: de behandeltafel die ook uitstekend kan worden gebruikt bij zwangerschapsmassage.